Kortrijk

Posted on:
Kortrijk
type: wonen
programma: 7 appartementen
fase: uitvoering

Dit appartementsgebouw wordt gebouwd op een ideale locatie dichtbij het stadscentrum, vlakbij het Schouwburgplein en het station. Het ontwerp is volledig ingeënt in zijn omgeving door aan te sluiten op de daken van de buren. Hierdoor ontstaat een speels geheel die doorloopt van een plat dak en uitloopt naar een hellend dak. Ook de kroonlijsten sluiten op elkaar aan. In het gebouw bevinden zich 6 appartementen met 2 slaapkamers en op het bovenste verdiep is een 3 slaapkamerappartement ontworpen. Op het gelijkvloers is de inkomhal die wordt aangeduid door een grote raampartij. Ook zijn er een fietsenstalling, individuele bergingen en de inrit van de parkeergarage. Alle appartementen hebben zuidwest gerichte overdekte terrassen waardoor oververhitting wordt vermeden. De appartementen hebben ook telkens verdiepingshoge ramen wat een breed uitzicht naar de buitenruimte verzekert. Op het vierde verdiep hebben de terrassen bij de slaapkamers geen rechtstreeks zicht op de straat, maar wordt gebruik gemaakt van een uitsparing in het dak, waardoor zenitaal licht bekomen wordt. Zo wordt een aangename, privatieve patio ontworpen.De voorgevel wordt opgesplitst in 2 verschillende vormgevingen. De gesloten gevels van het gelijkvloers en de tweede verdieping worden bekleed met geprofileerd zwart aluminium. Het gevoel wordt gecreëerd dat de bovenliggende ‘zware’ verdiepingen losstaan van de ondergelegen zwarte verdiepingen. De eerste, derde en vierde verdieping worden voorzien van witte buitenbepleistering op isolatie. Op alle verdiepingen worden hier en daar verticale aluminiumkokers voorzien die als vormelijk element dienen.

Wondelgem

Posted on:
Wondelgem
type: wonen
programma: 12 appartementen
fase: aanbesteding

Het ontwerp bestaat uit één woonblok die centraal op een driehoekig perceel gesitueerd wordt. Het project bestaat uit vier bouwlagen. Er wordt telkens ruimte gegeven aan drie woonunits per bouwlaag. In het gebouw bevinden zich dus 12 appartementen, waarvan er op elk verdiep één appartement twee slaapkamers heeft en de andere appartementen telkens één slaapkamer bezitten. De appartementen zijn voorzien van grote raampartijen. De voorgevel heeft geen terrassen, zo is er ook geen inkijk naar de naast gelegen woningen. De rechterzijgevel heeft op elke verdieping twee terrassen en de achtergevel heeft ook op elke verdieping een terras. Er is een ondergrondse parkeerkelder aanwezig waar 10 auto’s in kunnen worden ondergebracht. Ook de tellers en de technische ruimtes zijn hier gesitueerd. De fietsenstalling en het huisvuillokaal bevinden zich op het gelijkvloers. Als gevelbekleding wordt gekozen voor een rood-bruin genuanceerde paramentsteen. De prefabterrassen worden gefabriceerd uit architectonisch beton, die worden voorzien van glazen balustrades. De ramen worden uitgevoerd in natuurkleurig te vergrijzen hout, alsook de verticale latten die doorlopen over de volledige gevel. De site wordt volledig aangeplant met streekeigen beplanting. Op die manier wordt de site zo groen mogelijk gehouden.

Gent

Posted on:
Gent
type: wonen
programma: 33 appartementen
fase: bouwaanvraag

Destelbergen

Posted on:
Destelbergen
type: wonen
programma: 2 x 6 appartementen
fase: uitvoering

Er werd gestreefd naar het creëren van een nieuw type appartementsgebouw, die de sfeer van en grote moderne villa evoceert. Hiervoor werd de site zo groen mogelijk ingericht ( ondergrondse parkeerkelder ) en werd het programma opgedeeld in twee kleinere volumes met een aantrekkelijke architectuur. De bouwblokken krijgen een frisse en moderne look door een speling met dieptes en volumes, en zo ook met zichten en lichten : ieder appartement krijgt hierdoor een wijds panorama zonder in te boeten aan privacy en kan maximaal genieten van de zon. Daarom werden er ruime terrassen voorzien, die aan de westelijke en zuidelijke zijden van de gebouwen deels worden overdekt om oververhitting van de interieurs tegen te gaan.

Olsene

Posted on:
Olsene
type: wonen
programma: 14 appartementen
fase: uitvoering

Het project bevat twee bovengrondse bouwlagen en een parkeerkelder. Er is ook een beperkte derde bouwlaag onder het plat dak. Deze doet dienst als integratie van de liftkokers en de technieken alsook biedt dit plaats aan een vide met aangrenzende slaapkamers voor de ondergelegen appartementen. Er zijn twee één-slaapkamer appartementen, tien twee-slaapkamer appartementen en twee drie-slaapkamer appartementen. De site wordt zo groen mogelijk gelaten. Enkel de noodzakelijke toegangspaden, de gelijkvloerse terrassen en de manoeuvreerruimte bij de parkeerplaatsen vooraan de site worden verhard. De parkeerplaatsen zelf worden voorzien in gestabiliseerd gras. Alle terrassen worden afgescheiden door een levendige haag. De gevel bestaat uit een afwisseling van houten latjes en witte buitenbepleistering. Als dakbedekking wordt gekozen voor tegels op toegankelijke zones of een extensief groendak op ballast op niet-toegankelijke zones.

Lokeren

Posted on:
Lokeren
type: wonen
programma: 10 eengezinswoningen
fase: aanbesteding

Ingelmunster

Posted on:
Ingelmunster
type: wonen + werken
programma: 20 + 8 appartementen & 2 handelspanden
fase: uitvoering

Oostende

Posted on:
Oostende
type: wonen
programma: 2 x 7 appartementen
fase: uitvoering

De projectzone is een onderdeel van de verkaveling ‘Prins Roselaan’ en is momenteel een braakliggend gebied. Langs zuid-westelijke kant is deze zone volledig omringd met openbaar groen. Ook vlak naast de projectzone is een zone voorzien voor openbaar groen. Op deze groene site worden 14 appartementen gebouwd in 2 gebouwen. Het project bestaat uit vier bouwlagen. Op de verdiepingen wordt er per laag steeds ruimte gegeven aan twee woonunits per blok. Het gelijkvloers wordt ingevuld door één woonunit, de resterende ruimte wordt gebruikt voor 4 parkeergarages per blok. De appartementen op het gelijkvloers hebben twee slaapkamers, de woonunits op de verdiepingen hebben allemaal twee grote slaapkamers.  Alle appartementen zijn voorzien van grote raampartijen. De gevels worden voorzien van rood-bruin genuanceerde paramentsteen. Op het gelijkvloers wordt er ook een antracietkleurige beplating gebruikt. De prefabterrassen worden gefabriceerd uit architectonisch beton, die worden voorzien van glazen balustrades. De ramen worden uitgevoerd in natuurkleurig te vergrijzen hout, alsook de verticale latten die op 3 van de 4 gevels van elk blok doorlopen van gelijkvloers tot boven. Tussen de twee appartementsgebouwen wordt een grindstrook voorzien, de rest van de site wordt, met uitzondering van de parkeerplaatsen die bestaan uit gestabiliseerd gras, volledig aangeplant met streekeigen beplanting. Op die manier wordt de site zo groen mogelijk gehouden.

Bredene

Posted on:
Bredene
type: wonen
programma: 2 x 7 appartementen
fase: uitvoering

De projectzone is een braakliggend gebied dat zich bevindt in Bredene aan een gemeenteweg en is aan de achterkant afgesloten door een park met een bufferbekken. Er worden twee appartementsblokken gebouwd die elk plaats bieden aan 14 appartementen met daartussen de inrit naar de half-ondergrondse parkeerkelder. De appartementen op het gelijkvloers hebben twee slaapkamers, de woonunits op de tweede en derde verdieping hebben telkens twee grote slaapkamers. Op de vierde verdieping , in het teruggesprongen verdiep, zijn twee grotere appartementen voorzien met drie slaapkamers en twee badkamers. Alle appartementen zijn doorlicht, ze hebben zowel aan de achterzijde (zuid-oosten) als aan de voorzijde grote raampartijen. De terrassen beslaan aan beide zijden van het gebouw de volledige breedte van het appartement en worden van elkaar gescheiden door 60cm diepe muurtjes.De gemeenschappelijke halfondergrondse parkeerkelder biedt plaats aan 10 overdekte staanplaatsen en 32 parkeergarages. In de kelder zijn er ook fietsenbergingen en tellerlokalen voorzien. Het gelijkvloers wordt iets hoger dan het gemiddeld niveau van de straat voorzien. De inkompartijen worden niet op het gelijkvloers voorzien, maar worden ingeplant op kelderniveau. Vanaf de straat worden bezoekers en bewoners via een trap en een rolstoeltoegankelijke helling naar de inkomdeur geleid. Deze bevindt zich 1,75m onder het gemiddeld niveau van de straat. Op die manier wordt vermeden dat er passanten verschijnen langs de ramen van de gelijkvloerse appartementen en moeten deze geen oppervlakte opofferen voor inkomhallen.De sokkel van de gebouwen, met andere woorden het bovengrondse deel van de kelder, wordt voorzien in een rood-bruin genuanceerde paramentsteen. Daarboven worden de appartementsblokken voorzien van witte buitenbepleistering. De balustrades worden uitgevoerd in zwarte spijltjesborstweringen, tenzij op het bovenste verdiep waar glazen balustrades worden gebruikt. De verticale elementen op de terrassen worden uitgevoerd als houten kaderwerk met een houten bekleding.