Aalst

Posted on:
Aalst
type: wonen + werken
programma: 26 + 14 appartementen / 6 eengezinswoningen / 2 handelspanden
fase: aanbesteding

Oostduinkerke

Posted on:
Oostduinkerke
type: wonen
programma: 22 luxe appartementen
fase: uitvoering

Het gebouw wordt geconcipieerd als gestapelde, naar boven toe kleiner wordende platen die op doordachte plaatsen doorsneden worden waardoor iedere unit kan genieten van een telkens veranderende lichtinval. Om de horizontaliteit van het gebouw te onderstrepen wordt zo veel mogelijk glas toegepast voor de verticale vlakken, zonder uit het oog te verliezen dat ieder raam vanuit de eigen woning moet kunnen worden gepoetst. De appartementen worden in schroefvorm rond de twee trappenkernen gesitueerd waardoor iedere unit een eigen specifiek voordeel krijgt : de hoekappartementen aan de achterzijde kunnen een wijds uitzicht combineren met een goede oriëntatie, deze aan de voorzijde staan in contact met de levendige straat en krijgen door de vele uitsnijdingen van de bovengelegen terrassen zenitaal licht en de appartementen in de romp van het gebouw kunnen genieten van terrassen aan voor – en achterzijde.

Kortrijk

Posted on:
Kortrijk
type: wonen
programma: 7 appartementen
fase: uitvoering

Dit appartementsgebouw wordt gebouwd op een ideale locatie dichtbij het stadscentrum, vlakbij het Schouwburgplein en het station. Het ontwerp is volledig ingeënt in zijn omgeving door aan te sluiten op de daken van de buren. Hierdoor ontstaat een speels geheel die doorloopt van een plat dak en uitloopt naar een hellend dak. Ook de kroonlijsten sluiten op elkaar aan. In het gebouw bevinden zich 6 appartementen met 2 slaapkamers en op het bovenste verdiep is een 3 slaapkamerappartement ontworpen. Op het gelijkvloers is de inkomhal die wordt aangeduid door een grote raampartij. Ook zijn er een fietsenstalling, individuele bergingen en de inrit van de parkeergarage. Alle appartementen hebben zuidwest gerichte overdekte terrassen waardoor oververhitting wordt vermeden. De appartementen hebben ook telkens verdiepingshoge ramen wat een breed uitzicht naar de buitenruimte verzekert. Op het vierde verdiep hebben de terrassen bij de slaapkamers geen rechtstreeks zicht op de straat, maar wordt gebruik gemaakt van een uitsparing in het dak, waardoor zenitaal licht bekomen wordt. Zo wordt een aangename, privatieve patio ontworpen.De voorgevel wordt opgesplitst in 2 verschillende vormgevingen. De gesloten gevels van het gelijkvloers en de tweede verdieping worden bekleed met geprofileerd zwart aluminium. Het gevoel wordt gecreëerd dat de bovenliggende ‘zware’ verdiepingen losstaan van de ondergelegen zwarte verdiepingen. De eerste, derde en vierde verdieping worden voorzien van witte buitenbepleistering op isolatie. Op alle verdiepingen worden hier en daar verticale aluminiumkokers voorzien die als vormelijk element dienen.

Lokeren

Posted on:
Lokeren
type: wonen
programma: 10 eengezinswoningen
fase: aanbesteding

Oostduinkerke

Posted on:

Destelbergen

Posted on:
Destelbergen
type: wonen
programma: 2 x 6 appartementen
fase: uitvoering

Er werd gestreefd naar het creëren van een nieuw type appartementsgebouw, die de sfeer van en grote moderne villa evoceert. Hiervoor werd de site zo groen mogelijk ingericht ( ondergrondse parkeerkelder ) en werd het programma opgedeeld in twee kleinere volumes met een aantrekkelijke architectuur. De bouwblokken krijgen een frisse en moderne look door een speling met dieptes en volumes, en zo ook met zichten en lichten : ieder appartement krijgt hierdoor een wijds panorama zonder in te boeten aan privacy en kan maximaal genieten van de zon. Daarom werden er ruime terrassen voorzien, die aan de westelijke en zuidelijke zijden van de gebouwen deels worden overdekt om oververhitting van de interieurs tegen te gaan.

Ingelmunster

Posted on:
Ingelmunster
type: wonen + werken
programma: 20 appartementen & 3 handelspanden
fase: uitvoering

Op deze groene site naast het kanaal Roeselare-Tielt, bevond zich vroeger een bedrijfsgebouw. Dit maakt nu plaats voor een nieuwe woonzone met een park. In de 2 nieuwe gebouwen komen tellkens 20 woonunits met één, twee of drie slaapkamers en 2 of 3 handelsruimtes. De appartementen kunnen allen genieten van grote terrassen, die door een doordachte schranking van een maximale privacy bezitten. Op gerichte plaatsen worden er gaten in de terrassen gemaakt, zodat onderliggende terrassen kunnen genieten van zenitaal licht en steeds én een overdekte zone én een open terrasdeel hebben. De handelsruimtes hebben een publiek gedeelte en worden voorzien van een eigen sanitaire cel, publiek toegankelijk toilet, eetplaats en een vergaderzaaltje. De kelders bieden plaats aan telkens 30 parkeergarages waarvan twee voor mindervaliden en minstens 20 fietsstaanplaatsen. Als materialen voor het gevelvlak wordt gekozen voor grijsbruin metselwerk, gemetst met dunne voeg en in wildverband. In de dwarse richting wordt een afwisseling gemaakt van architectonische lichtgrijze betonelementen en grijsbruin metselwerk. De terrassen worden in dezelfde architectonische lichtgrijze beton voorzien. Alle ramen worden uitgevoerd met aluminium schrijnwerk. Er worden glazen balustrades voorzien en als afscherming tussen twee aanpalende terrassen worden kant-en-klare, levende hagen toegepast. Ook wordt gebruik gemaakt van houten lamellen om inkijk naar andere appartementen te voorkomen. De gelijkvloerse terrassen worden voorzien van betontegels op tegeldragers, terwijl de bovenliggende terrassen een houten terrasbeplanking krijgen. Om het landschap te verlengen tot aan het gebouw wordt boven de parkeerkelder, die breder is dan het gebouw, naast de gelijkvloerse terrassen een intensief groendak op de kelderafdekking voorzien.

Gent

Posted on:
Gent
type: wonen
programma: 33 appartementen
fase: bouwaanvraag

Desselgem

Posted on:
Desselgem
type: wonen
programma: 10 eengezinswoningen

het wedstrijdontwerp betrof de sloop van een 8-tal seniorenwoningen en het bouwen van 10 nieuwe sociale woningen op een L-vormig terrein. In de oksel van het terrein is de openbare weg gelegen die aan de andere zijde wordt geflankeerd door een pleintje. Aan de achterzijde van het terrein is er zicht op een voetbalveld. Onze opzet was zo min mogelijk extra verharding te introduceren, de doorwaadbaarheid ( verbinding groene zones ) van het terrein te versterken en zuid-west georiënteerde tuinen te creëren. Hiervoor werden de gebouwen haaks op de straat ingeplant en werden alle parkeerplaatsen per unit dichtbij de openbare weg of de verharde doorsteek noodzakelijk voor de toegankelijkheid van de garage van de buren, voorzien. Ieder gebouw was verschillend qua vorm maar identiek qua opzet : allen bevatten ze een ander aantal units en andere types van woningen zodat de gevraagde quota gehaald werden.

Olsene

Posted on:
Olsene
type: wonen
programma: 14 appartementen
fase: uitvoering

Het project bevat twee bovengrondse bouwlagen en een parkeerkelder. Er is ook een beperkte derde bouwlaag onder het plat dak. Deze doet dienst als integratie van de liftkokers en de technieken alsook biedt dit plaats aan een vide met aangrenzende slaapkamers voor de ondergelegen appartementen. Er zijn twee één-slaapkamer appartementen, tien twee-slaapkamer appartementen en twee drie-slaapkamer appartementen. De site wordt zo groen mogelijk gelaten. Enkel de noodzakelijke toegangspaden, de gelijkvloerse terrassen en de manoeuvreerruimte bij de parkeerplaatsen vooraan de site worden verhard. De parkeerplaatsen zelf worden voorzien in gestabiliseerd gras. Alle terrassen worden afgescheiden door een levendige haag. De gevel bestaat uit een afwisseling van houten latjes en witte buitenbepleistering. Als dakbedekking wordt gekozen voor tegels op toegankelijke zones of een extensief groendak op ballast op niet-toegankelijke zones.