Oostduinkerke

Posted on:
Oostduinkerke
type: wonen
programma: ééngezinswoning
fase: bouwaanvraag

Oostduinkerke

Posted on:
Oostduinkerke
type: wonen
programma: ééngezinswoning
fase: aanbesteding

De Panne

Posted on:
De Panne
type: wonen
programma: eengezinswoning

Oostduinkerke

Posted on:
Oostduinkerke
type: wonen
programma: 22 luxe appartementen
fase: uitvoering

Het gebouw wordt geconcipieerd als gestapelde, naar boven toe kleiner wordende platen die op doordachte plaatsen doorsneden worden waardoor iedere unit kan genieten van een telkens veranderende lichtinval. Om de horizontaliteit van het gebouw te onderstrepen wordt zo veel mogelijk glas toegepast voor de verticale vlakken, zonder uit het oog te verliezen dat ieder raam vanuit de eigen woning moet kunnen worden gepoetst. De appartementen worden in schroefvorm rond de twee trappenkernen gesitueerd waardoor iedere unit een eigen specifiek voordeel krijgt : de hoekappartementen aan de achterzijde kunnen een wijds uitzicht combineren met een goede oriëntatie, deze aan de voorzijde staan in contact met de levendige straat en krijgen door de vele uitsnijdingen van de bovengelegen terrassen zenitaal licht en de appartementen in de romp van het gebouw kunnen genieten van terrassen aan voor – en achterzijde.

Aalst

Posted on:
Aalst
type: wonen + werken
programma: 26 + 14 appartementen / 6 eengezinswoningen / 2 handelspanden
fase: uitvoering

Ingelmunster

Posted on:
Ingelmunster
type: wonen + werken
programma: 20 appartementen & 3 handelspanden
fase: uitvoering

Op deze groene site naast het kanaal Roeselare-Tielt, bevond zich vroeger een bedrijfsgebouw. Dit maakt nu plaats voor een nieuwe woonzone met een park. In de 2 nieuwe gebouwen komen tellkens 20 woonunits met één, twee of drie slaapkamers en 2 of 3 handelsruimtes. De appartementen kunnen allen genieten van grote terrassen, die door een doordachte schranking van een maximale privacy bezitten. Op gerichte plaatsen worden er gaten in de terrassen gemaakt, zodat onderliggende terrassen kunnen genieten van zenitaal licht en steeds én een overdekte zone én een open terrasdeel hebben. De handelsruimtes hebben een publiek gedeelte en worden voorzien van een eigen sanitaire cel, publiek toegankelijk toilet, eetplaats en een vergaderzaaltje. De kelders bieden plaats aan telkens 30 parkeergarages waarvan twee voor mindervaliden en minstens 20 fietsstaanplaatsen. Als materialen voor het gevelvlak wordt gekozen voor grijsbruin metselwerk, gemetst met dunne voeg en in wildverband. In de dwarse richting wordt een afwisseling gemaakt van architectonische lichtgrijze betonelementen en grijsbruin metselwerk. De terrassen worden in dezelfde architectonische lichtgrijze beton voorzien. Alle ramen worden uitgevoerd met aluminium schrijnwerk. Er worden glazen balustrades voorzien en als afscherming tussen twee aanpalende terrassen worden kant-en-klare, levende hagen toegepast. Ook wordt gebruik gemaakt van houten lamellen om inkijk naar andere appartementen te voorkomen. De gelijkvloerse terrassen worden voorzien van betontegels op tegeldragers, terwijl de bovenliggende terrassen een houten terrasbeplanking krijgen. Om het landschap te verlengen tot aan het gebouw wordt boven de parkeerkelder, die breder is dan het gebouw, naast de gelijkvloerse terrassen een intensief groendak op de kelderafdekking voorzien.

Oostduinkerke

Posted on:
Oostduinkerke
type: wonen
programma: 2 vakantiewoningen
fase: bouwaanvraag

Oostduinkerke

Posted on:
Oostduinkerke
type: wonen
programma: ééngezinswoning
fase: bouwaanvraag

Kortrijk

Posted on:
Kortrijk
type: wonen
programma: 7 appartementen
fase: uitvoering

Dit appartementsgebouw wordt gebouwd op een ideale locatie dichtbij het stadscentrum, vlakbij het Schouwburgplein en het station. Het ontwerp is volledig ingeënt in zijn omgeving door aan te sluiten op de daken van de buren. Hierdoor ontstaat een speels geheel die doorloopt van een plat dak en uitloopt naar een hellend dak. Ook de kroonlijsten sluiten op elkaar aan. In het gebouw bevinden zich 6 appartementen met 2 slaapkamers en op het bovenste verdiep is een 3 slaapkamerappartement ontworpen. Op het gelijkvloers is de inkomhal die wordt aangeduid door een grote raampartij. Ook zijn er een fietsenstalling, individuele bergingen en de inrit van de parkeergarage. Alle appartementen hebben zuidwest gerichte overdekte terrassen waardoor oververhitting wordt vermeden. De appartementen hebben ook telkens verdiepingshoge ramen wat een breed uitzicht naar de buitenruimte verzekert. Op het vierde verdiep hebben de terrassen bij de slaapkamers geen rechtstreeks zicht op de straat, maar wordt gebruik gemaakt van een uitsparing in het dak, waardoor zenitaal licht bekomen wordt. Zo wordt een aangename, privatieve patio ontworpen.De voorgevel wordt opgesplitst in 2 verschillende vormgevingen. De gesloten gevels van het gelijkvloers en de tweede verdieping worden bekleed met geprofileerd zwart aluminium. Het gevoel wordt gecreëerd dat de bovenliggende ‘zware’ verdiepingen losstaan van de ondergelegen zwarte verdiepingen. De eerste, derde en vierde verdieping worden voorzien van witte buitenbepleistering op isolatie. Op alle verdiepingen worden hier en daar verticale aluminiumkokers voorzien die als vormelijk element dienen.

Wondelgem

Posted on:
Wondelgem
type: wonen
programma: 12 appartementen
fase: aanbesteding

Het ontwerp bestaat uit één woonblok die centraal op een driehoekig perceel gesitueerd wordt. Het project bestaat uit vier bouwlagen. Er wordt telkens ruimte gegeven aan drie woonunits per bouwlaag. In het gebouw bevinden zich dus 12 appartementen, waarvan er op elk verdiep één appartement twee slaapkamers heeft en de andere appartementen telkens één slaapkamer bezitten. De appartementen zijn voorzien van grote raampartijen. De voorgevel heeft geen terrassen, zo is er ook geen inkijk naar de naast gelegen woningen. De rechterzijgevel heeft op elke verdieping twee terrassen en de achtergevel heeft ook op elke verdieping een terras. Er is een ondergrondse parkeerkelder aanwezig waar 10 auto’s in kunnen worden ondergebracht. Ook de tellers en de technische ruimtes zijn hier gesitueerd. De fietsenstalling en het huisvuillokaal bevinden zich op het gelijkvloers. Als gevelbekleding wordt gekozen voor een rood-bruin genuanceerde paramentsteen. De prefabterrassen worden gefabriceerd uit architectonisch beton, die worden voorzien van glazen balustrades. De ramen worden uitgevoerd in natuurkleurig te vergrijzen hout, alsook de verticale latten die doorlopen over de volledige gevel. De site wordt volledig aangeplant met streekeigen beplanting. Op die manier wordt de site zo groen mogelijk gehouden.